Over mij

‘een passie voor mensen’

Gerdie:

“Mijn passie is al ontstaan in het grote gezin van 9 kinderen, waarvan ik de 6e ben. ‘Je helpt elkaar’ was het motto waarin ik opgroeide. En dat was ook broodnodig om alles rond te krijgen. Gelukkig was er naast helpen in het huishouden ook tijd om te spelen en muziek te -leren- maken.

Ik verloor mijn moeder in mijn jeugd, waardoor mijn coping ‘helpen’ versterkt werd in de zorg voor mijn jongere broer en zusjes.  Ik ging Geneeskunde studeren aan de Rijksuniversiteit in Maastricht. Tijdens de opleiding ging mijn aandacht vaker uit naar ‘wat de patiënt ervaarde’, dan naar het medisch inhoudelijke. Omdat mijn man druk was als huisarts, koos ik voor de rust voor onze 4 kinderen. Daarnaast heb ik 25 jaar als consultatiebureau-arts gewerkt.

Zelf in therapie

Ondertussen ging ik in therapie voor herstel van mijn eigen jeugdtrauma’s. Toen onze jongste de deur uitging, heb ik de opleiding voor Praktijk Ondersteuner-Huisarts GGZ (POH-GGZ) gevolgd. Daarna werkte ik 1,5 jaar in de geestelijke gezondheidszorg en volgde de Cognitieve Gedrags Therapie-Basisopleiding. Dit was een stevige basis voor mijn huidige werk als POH-GGZ. Tijdens de coronacrisis kwam ik in aanraking met brainspotting. Onder de indruk van het effect ging ik er spontaan mee aan de slag tijdens mijn werk. Ik zag daar zulke mooie dingen gebeuren, dat ik besloten heb om te starten met mijn eigen praktijk.”

©brainspottherapie.nl | design: jei-communicatie | fotografie: www.sannejennes.nl